Kongres ELSA-e Split

Europska udruga studenata prava je po prvi puta ove godine organizirala kongres regionalnog karaktera na temu „Europska sigurnost i terorizam u doba migracijske krize“. Jedan od najvećih projekata u organizaciji naše udruge okupio je preko 300 članova, studenata splitskog sveučilišta, dragih kolega iz ostalih ELSA organizacija, ali i svih zainteresiranih koji su se pronašli u ovoj svepristutnoj temi. Posebno ističemo predavače bez kojih ovaj projekt ne bi bio tako izvrstan i koji su dali veliki doprinos u vidu kvalitetnih i stručnih predavanja, a to su gospodin Damir Krstičević, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane. Uvaženi europarlamentarci, Dubravka Šuica, Željana Zovko, Tonino Picula i Jozo Radoš. Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za unutarnje poslove u Hrvatskom saboru. Kontraadmiral Predrag Stipanović, zapovjednik Hrvatske ratne mornarice. Dr.sc. Tonći Prodan, stručnjak za sigurnost. Dr.sc. Jurica Botić, stručnjak za geografiju. Poseban doprinos su dali i profesori naše matične ustanove, koji nam uvijek izlaze u susret i podržavaju nas. Sa katedre za međunarodno privatno pravo, izv.prof.dr.sc. Ines Medić. Izv.prof.dr.sc. Petra Amižić-Jelovčić sa katedre za pomorsko i općeprometno pravo te doc.dr.sc. Marija Boban sa katedre za ekonomske i financijske znanosti.

Naš je cilj da kroz kvalitetne projekte, kao što je ovaj, obradimo aktualne teme iz područija prava, politike i događanja koja utječu na naše društvo, i da pritom uključimo renomirane stručnjake, profesore i sve relevantne osobe koje su pozvane govoriti o određenoj temi i da na taj način svim našim članovima pružimo priliku da prošire svoje znanje o određenoj tematici.

Potaknuti uspjehom našeg prvog kongresa, nastavljamo sa radom i vrijedno pripremamo nove kongrese koji će se održavati svake godine.