Ante Škrobica

predsjednik

 

U rad ELSA-a Split se uključio odmah nakon upisa na fakultet u listopadu 2015. godine. U siječnju 2016. godine dobitnik je Nagrade Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Splitu u znak trajne zahvalnosti i priznanja za podizanje studentskog aktivizma. U veljači 2016. godine na Izvanrednoj izbornoj skupštini ELSA-e Split izabran je za dopredsjednika za Seminare i konferencije. U listopadu 2016. i svibnju 2017. na redovnim izbornim skupština je izabran za predsjednika ELSA-e Split.

Uz aktivnosti na fakultetu, Ante je predsjednik Savjeta mladih Grada Trogira te je jedan od osnivača i predsjednik Koordinacije gradskih savjeta mladih Republike Hrvatske.

Član je Nacionalne mreže stručnjaka za javne politike i rad s mladima i suradnju s hrvatskim timom PROMISE projekta pri Institutu Ivo Pilar.

U srednjoj školi je obnašao dužnost predsjednika Vijeća učenika svoje škole. Također, u studenom 2017. stažira u Europskom parlamentu u Uredu zastupnice Dubravke Šuice.

Kroz angažman u gore spomenutim organizacijama, organizirao je desetke tribina, predavanja te raznih događanja.

Najznačajnija je organizacija tri konferencije „Mladi i Eu“, “Važnost aktivnog uključivanja mladih u drušvo“ i “Izbjeglička kriza u Hrvatskoj i Europi” koje je svojim pokroviteljstvom podržala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović.

Predsjednik je organizacijskog odbora na dvodnevnom međunarodnom kongresu “Europska sigurnost i terorizam u doba migracijske krize” koji se održao u Hotelu Park u Splitu.

Predsjednik je organizacijskog odbora projekta “Trogir u Bruxellesu” i na prva tri izdanja Međunarodnog tjedna mladih u sklopu 45., 46. i 47. Trogirskog kulturnog ljeta.

Sudjelovao je na brojnim konferencijama i edukacijama, a najznačajnije je sudjelovanje na European Youth Event-u koji se održao u Europskom parlamentu u Strasbourg-u, Akademiji za regionalni razvoj i fondove Europske unije u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i na studentskom programu Akademije za politički razvoj u Splitu. Pobjednik je natječaja za izradu najboljeg eseja na temu “Da sam eurozastupnik na jedan dan” te odlazi u Bruxelles kod hrvatskih zastupnika Andreja Plenkovića i Dubravke Šuice te s njima provodi radni dan u Europskom parlamentu.